Ventolin, ένα φάρμακο για να αγοράσετε για το άσθμα

Ventoline

Πριν σκεφτείτε να αγοράσετε Ventolin online στη Δανία, διαβάστε παρακάτω. Το Ventolin είναι ένα εισπνεόμενο φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βρογχόσπασμου ή της αναστρέψιμης απόφραξης των αεραγωγών. Το φάρμακο αυτό διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή και πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού λόγω της σύνθεσης και του τρόπου δράσης του. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά του φαρμάκου, τη δραστική του ουσία, τη δοσολογία, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις, καθώς και τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τι είναι το Ventolin Aerosol και πώς δρα;

Το Ventolin διατίθεται ως εναιώρημα αερολύματος για εισπνοή. Το δραστικό συστατικό είναι η σαλβουταμόλη. Η κατηγορία των βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων ταχείας δράσης περιλαμβάνει το Ventolin. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να ανακουφίσει ταχέως τα σημεία και τα συμπτώματα του βρογχικού άσθματος ή της αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Το φάρμακο αυτό προορίζεται για χρήση σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά από την ηλικία των 4 ετών. Εκτός εάν έχει συνταγογραφηθεί διαφορετικά από γιατρό, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να αγοράζουν Ventolin χωρίς ιατρική συνταγή στη Δανία.

Διέγερση των αιτα-αδρενεργικών υποδοχέων στους βρογχικούς λείους μύες

Μία από τις επιδράσεις του Ventolin είναι η ενεργοποίηση των αιτα-αδρενεργικών υποδοχέων, οι οποίοι βρίσκονται στους λείους μύες των βρόγχων. Ως αποτέλεσμα, ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στην κανονική αναπνοή και καθίσταται δυνατή η βρογχοδιαστολή. Η επίδραση αυτού του φαρμάκου είναι ταχεία, γεγονός που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την υγεία, ακόμη και για τη ζωή του ασθενούς. Μπορεί να είναι απαραίτητη η λήψη άλλης δόσης εάν ο σπασμός δεν εξαφανιστεί. Αυτό θα επιτρέψει στους αεραγωγούς να κινηθούν ελεύθερα. Ο γιατρός σας πρέπει να ενημερωθεί για τη δοσολογία του φαρμάκου.

Συστατικά του φαρμάκου

Η σαλβουταμόλη, το δραστικό συστατικό του φαρμάκου, βρίσκεται στο Ventolin με τη μορφή θειικής σαλβουταμόλης. Το τετραφθοροαιθάνιο χρησιμοποιείται ως έκδοχο στο παρασκεύασμα. Το φάρμακο διατίθεται με τη μορφή αερολύματος για εισπνοή και η δόση μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση.

Ποσότητα

Ποια είναι η προτεινόμενη δοσολογία; Ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς και τη σοβαρότητα της ασθένειάς του, η δόση του Ventolin μπορεί να αλλάξει. Το Ventolin μπορεί να ληφθεί μόνο με εισπνοή. Πριν από τη λήψη του, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Ο ασθενής πρέπει να λαμβάνει το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού και του κατασκευαστή και πρέπει να ενημερώνεται για τυχόν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες πριν από τη λήψη του φαρμάκου.

Συνιστάται η χορήγηση του φαρμάκου σε νεογνά και μικρά παιδιά με τη χρήση θαλάμου εισπνοής. Το φάρμακο μπορεί να εισπνευστεί αποτελεσματικά από ενήλικες και εφήβους.

Εάν παραλειφθεί μια δόση Ventolin κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να αναπληρωθεί αμέσως και η θεραπεία να συνεχιστεί όπως έχει προγραμματιστεί.

Βρογχόσπασμος που σταματά ξαφνικά

Οι ενήλικες και οι έφηβοι ασθενείς θα πρέπει να εισπνέουν τη βασική δόση του φαρμάκου 1-2 φορές για να σταματήσει ο οξύς βρογχόσπασμος. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών που εμφανίζουν οξύ βρογχόσπασμο θα πρέπει να λαμβάνουν 100 μικρογραμμάρια της δραστικής ουσίας. Όταν η βασική δόση του φαρμάκου δεν είναι πολύ αποτελεσματική, ο γιατρός μπορεί να συμβουλεύσει την αύξηση της δόσης. Σε καμία περίπτωση οι ασθενείς δεν πρέπει να κάνουν μόνοι τους αυτή την επιλογή.

Οι ενήλικες μπορούν να λαμβάνουν μεγαλύτερες δόσεις, αλλά συνιστάται να μην υπερβαίνουν το μέγιστο ημερήσιο όριο των 4 δόσεων του φαρμάκου. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν το άσθμα του ασθενούς’χειροτερεύει.

Πρόληψη του βρογχόσπασμου που προκαλείται από άσκηση ή πιθανή αλλεργική αντίδραση

Για την πρόληψη του άσθματος που προκαλείται από άσκηση ή πριν από μια αναμενόμενη συνάντηση με αλλεργιογόνο, θα χορηγείται μια ελαφρώς τροποποιημένη δόση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών θα λαμβάνουν μια βασική δόση 100 μικρογραμμαρίων του φαρμάκου πριν από την αναμενόμενη έκθεση σε αλλεργιογόνο ή τη σωματική δραστηριότητα. Ο γιατρός μπορεί να επιλέξει να διπλασιάσει αυτή τη δόση σε ορισμένες περιπτώσεις. Η εισπνοή πραγματοποιείται περίπου 15 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη επαφή ή άσκηση.

Μακροχρόνια χρήση του Ventolin

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών που βρίσκονται σε μακροχρόνια θεραπεία με Ventolin μπορούν να λαμβάνουν έως και 200 μικρογραμμάρια της δραστικής ουσίας τέσσερις φορές την ημέρα. Δεδομένου του μεγάλου εύρους των δοσολογιών για τους ενήλικες, η θεραπεία επιλέγεται πάντα από τον θεράποντα ιατρό. Προσαρμόζονται στη μοναδική προδιάθεση του οργανισμού του ασθενούς&rsquo, στη σοβαρότητα του βρογχόσπασμου και σε άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Οδηγίες χρήσης

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το βασικό σκεπτικό για τη χρήση του Ventolin ως φαρμάκου. Πρώτον, συνιστάται για τη θεραπεία διαφόρων μορφών βρογχόσπασμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζονται σε συνδυασμό με άλλες διαταραχές. Το φάρμακο χρησιμοποιείται επίσης για την αναστρέψιμη απόφραξη των αεραγωγών.

Η προληπτική χρήση είναι ένας άλλος λόγος για τη λήψη του φαρμάκου. Λαμβάνεται προληπτικά πριν από μια προγραμματισμένη σωματική δραστηριότητα ή μια προγραμματισμένη συνάντηση με ένα αλλεργιογόνο που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις υπερευαισθησίας στον οργανισμό. Πρόκειται για το άσθμα που προκαλείται από τη δραστηριότητα.

Απαγορεύσεις στη χρήση του φαρμάκου

Εάν ένας ασθενής είναι αλλεργικός είτε στη δραστική ουσία του φαρμάκου είτε σε κάποιο έκδοχο, αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να λάβει το φάρμακο. Επιπλέον, το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την πρόληψη πρόωρου τοκετού ή επικείμενης αποβολής, παρά τις σημαντικές ανεπίσημες ενδείξεις περί του αντιθέτου στο Διαδίκτυο.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες θα ήταν φρόνιμο να προχωρήσετε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Ventolin μπορεί να έχει αρνητικές παρενέργειες ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα. Ως εκ τούτου, η αγορά Ventolin χωρίς ιατρική συνταγή και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης πρέπει να αναμειγνύονται με προσοχή.

Πάνω απ’ όλα, η φαρμακευτική αγωγή δεν πρέπει να είναι η μόνη επιλογή που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του μη ελεγχόμενου άσθματος. Για τη βελτίωση της διαχείρισης του βρογχικού άσθματος, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με από του στόματος ή εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή.

Για να αυξήσετε τη δόση των εισπνεόμενων κορτικοστεροειδών ή οποιουδήποτε άλλου φαρμάκου, επικοινωνείτε πάντα με το γιατρό σας και ενεργείτε μόνο σύμφωνα με τις ρητές οδηγίες του. Συνιστάται να διαβάσετε ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν από την έναρξη της θεραπείας με Ventolin, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μια σοβαρή επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος υποδεικνύεται επίσης από την αυξανόμενη χρήση βρογχοδιασταλτικών, η οποία μπορεί να απαιτεί άμεση επίσκεψη στο γιατρό ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, ακόμη και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Αγγειοοίδημα και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες του Ventolin

Κάθε φάρμακο μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες. Οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν πλήρη επίγνωση αυτού, καθώς το Ventolin δεν αποτελεί εξαίρεση. Εάν εμφανίσετε ανησυχητικά συμπτώματα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας και διακόψτε τη λήψη του φαρμάκου. Ένα γρήγορο βρογχοδιασταλτικό θα πρέπει να χορηγηθεί αμέσως εάν αρχίσει να εμφανίζεται ο λεγόμενος παράδοξος βρογχόσπασμος. Συνιστάται τότε να σταματήσετε να αγοράζετε Ventolin αεροζόλ online στη Δανία και να στραφείτε σε άλλες θεραπείες για τα συμπτώματα του άσθματος.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανεπιθύμητων ενεργειών: εκείνες που εμφανίζονται συχνά, σπάνια και εξαιρετικά σπάνια. Οι σημαντικότερες από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

 • τυπικές ανεπιθύμητες συνέπειες
 • πονοκέφαλοι
 • τρόμος των σκελετικών μυών
 • ταχυκαρδία
 • διαταραχές του ύπνου.
 • μείωση των επιπέδων καλίου και άλλες σπάνιες παρενέργειες
 • την κατάσταση που είναι γνωστή ως υποκαλιαιμία, η οποία χαρακτηρίζεται από πτώση των επιπέδων καλίου στο αίμα (ο κίνδυνος αυξάνεται εάν ο ασθενής χρησιμοποιεί διουρητικά, μεταξύ άλλων φαρμάκων)
 • ερεθισμός των βλεννογόνων του στόματος και του λαιμού
 • αίσθημα παλμών
 • μυϊκοί πόνοι
 • πολύ σπάνιες παρενέργειες
 • ακραία ζάλη
 • επιδεινωμένες ευαίσθητες αντιδράσεις
 • αγγειοοίδημα
 • βρογχόσπασμος
 • κατάρρευση
 • μείωση της αρτηριακής πίεσης
 • κνίδωση
 • καρδιακές ανωμαλίες
 • καρδιακή ισχαιμία
 • κολποκοιλιακός αποκλεισμός
 • Αντιφατικός βρογχόσπασμος

Ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα, ιδίως εάν συνυπάρχουν με άλλες καταστάσεις που παρουσιάζονται ταυτόχρονα με το άσθμα, μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Μετά τη λήψη του φαρμάκου, εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχητικές παρενέργειες, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό. Ενημερώστε το γιατρό σας για τα πάντα.

Κύηση και θηλασμός και αεροζόλ Ventolin

Όλα τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η ασθενής μπορεί να αγοράσει Ventolin χωρίς ιατρική συνταγή στη Δανία, αλλά μόνο εάν τα οφέλη για τη μητέρα υπερτερούν των πιθανών κινδύνων. Οι τρέχουσες έρευνες δεν μπορούν να αποκλείσουν ή να επιβεβαιώσουν πλήρως τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες του σκευάσματος στη μητέρα ή στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Επιπλέον, ο θηλασμός θα πρέπει να διακόπτεται κατά τη διάρκεια της χρήσης του φαρμάκου. Συνιστάται να διακόπτεται ο θηλασμός σε τέτοιες περιπτώσεις και να χρησιμοποιείται θήλαστρο για την έκκριση του πλεονάζοντος γάλακτος, καθώς η δραστική ουσία μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα. Το γάλα πρέπει στη συνέχεια να απορρίπτεται κατάλληλα.

Μπορώ να οδηγήσω αυτοκίνητο μετά τη λήψη του φαρμάκου;

Δεν υπήρξαν αναφορές ασθενών που να έχουν επηρεαστεί στην ικανότητά τους να οδηγούν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να οδηγείτε εάν εμφανίζετε ζάλη ή άλλα συμπτώματα που σας ανησυχούν. Αγοράζετε το Ventolin aerosol online μόνο μετά από συμβουλή γιατρού και με προσοχή.

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση του Ventolin aerosol

Μια επαγγελματική υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που έχουμε δημιουργήσει για εσάς στην ιστοσελίδα μας θα σας επιτρέψει να λάβετε ιατρικές συμβουλές χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι σας. Απλά δώστε μια λεπτομερή περιγραφή των συμπτωμάτων και του ιστορικού της θεραπείας σας στο ιατρικό έντυπο.

Σε απάντηση, ο ειδικός μας θα αξιολογήσει την κατάστασή σας και, εάν είναι απαραίτητο, θα εκδώσει ηλεκτρονική συνταγή για το Ventolin. Η ηλεκτρονική συνταγή θα πρέπει να αποτελεί τυπική διαδικασία εάν συνεχίζετε τη μακροχρόνια θεραπεία σας με αυτό το φάρμακο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρίσετε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες στο έντυπο και να πληρώσετε εκ των προτέρων για την υπηρεσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ένα αποτελεσματικό φάρμακο

Μια συνταγή που μπορεί να εκτελεστεί ηλεκτρονικά είναι μια πολύ πρακτική επιλογή. Σας επιτρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε το φάρμακο που αναγράφεται στη συνταγή σας χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας. Όταν τα φάρμακα πρόκειται να λήξουν και η πρόσβαση σε ειδικούς είναι πολύ περιορισμένη, αυτό αποτελεί σανίδα σωτηρίας.

Επιπλέον, σας γλιτώνουμε πολύτιμο χρόνο και άγχος, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι συνεργαζόμαστε αποκλειστικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, θέτοντας την υγεία σας σε προτεραιότητα. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης θα σας παρέχεται ηλεκτρονική συνταγή.

Όποιος θέλει να εξοικονομήσει χρόνο, ζει μακριά από το σπίτι ή έχει κινητικά προβλήματα, θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραγγείλει τις συνταγές του ηλεκτρονικά. Εν ολίγοις, πρόκειται για μια επιλογή για τους ανθρώπους που εκτιμούν την υγεία τους και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν μια απαίτηση σε ένα νοσοκομείο. Ο ειδικός συνεργάτης μας μπορεί να εκδώσει μια ηλεκτρονική συνταγή που μπορεί να εκτελεστεί στο φαρμακείο της επιλογής σας. Ακόμη και τα μέλη της οικογένειας μπορούν να βοηθήσουν. Πρόκειται για μια πρακτική και αποτελεσματική λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *